Esittely


Olen aina ollut eläinrakas, mutta jotenkin vain ajauduin toimistohommien kautta tekniikan maailmaan. Kipinä elektroniikkainsinööristä eläinalalle syttyi oman koirani kääpiösnautseritytön Iden kautta.

Ide on ensimmäinen oma koirani ja osoittautui melkoiseksi paketiksi. Ide on pelkoaggressiivinen vieraita ihmisiä kohtaan ja hänellä epäillään kroonistunutta suolistotulehdusta. Tarkempaa tietoa Iden ja minun alkutaipaleesta löytyy täältä. Voi olla, että suolistotulehduksen aiheuttamat kivut olivat yhtenä laukaisevana tekijänä pelkoaggressiivisuudelle.

Eläinlääkäri sattui kerran mainitsemaan, että Iden lihakset ovat jumissa. Sitä ennen en ollut tullut edes ajatelleeksi, että pelkääminen voisi aiheuttaa lihasjumeja. Nythän se on järkeenkäyvää, että pelokas/jännittävä koira on jännittynyt myös kropastaan. Lääkärin kommentti Iden lihaksista pisti miettimään, että mitäs nyt? Ideä olisi todella vaikea viedä vieraalle hierottavaksi. Niinpä päätin itse opiskella koirahierojaksi ja pääsin Tampereen Koirahierojakouluun syksyllä 2014. Opinnot kestivät noin vuoden ja niiden aikana kiinnostuin ja innostuin aina vain enemmän koirista ja eläimistä. Olen Suomen Koirahierojat ry:n jäsen. Koirahierojakoulutuksia löytyy monenlaisia sisällöltään ja kestoltaan. Ennen hierojan valintaa, perehdy hieman kunkin hierojan esittelyyn ja koulutustaustaan. Näin varmistat turvallisen hoidon koirallesi.

Olen käynyt useilla aiheeseen liittyvillä luennoilla ja kursseilla: Oppimispsykologian perusteet, Käytöshäirioiden anatomia, Hanna Kivisen palpaation kehittämiskurssi, Jerry Ketolan Koiran selkärangan tutkiminen ja hoito, Tellington Ttouch noin muutamia mainitakseni. Aloitin eläinhoitolaopinnot Amiedussa helmikuussa 2017 ja valmistuin marraskuussa 2018. Marraskuussa 2018 suoritin myös koirahierojan näyttötutkinnon. 28.9.2018 suoritin Bene-Statera ® -koirien jäsenkorjauksen peruskurssin ja opinnot etenevät jatkokursseilla.

Olen usein sanonut, että eläinten kouluttajaa minusta ei ainakaan tule, mutta Iden käytöshaasteet ja halu ymmärtää niitä sytyttivät kipinän. Tiedonjanoni vain kasvoi ja vihdoin haaveeni toteutui ja aloitin eläintenkouluttajaopinnot syksyllä 2020 ja valmistuin loppuvuodesta 2022.

Koirien perinteinen jäsenkorjaus sai minut kiinnostumaan myös ihmisten hoitamisesta ja aloitin syksyllä 2022 ihmisten perinteisen jäsenkorjauksen opinnot.

Tmi Hellä Murinan perustin tammikuussa 2016. Pääasiallisesti hieron siis koiria, mutta tarjolla on myös koirien ulkoilutusta.

Hellä Murinan perusperiaate on, että kaikki tehdään eläimen ehdoilla. En koskaan pakota koiraa hierottavaksi. Tavoitteenahan on rentouttaa koiraa, eikä se toteudu, jos koira pakotetaan väkisin maahan. Mikäli koira ei ensimmäisellä kerralla suostu muuta kuin seisomaan, niin sitten aloitetaan siitä.

Olen huomannut, että usein koira jännittää hierontaa ensimmäisellä kerralla. Yksi syy tähän voi olla se, että harvemmin taloon tuleva vieras menee lattialle koiran kanssa keskittyen vain koiraan.

Eläinala ja eläimet ovat vieneet sydämeni täysin ja välillä on todella vaikea pysyä nahoissani ja miettiä seuraavaa siirtoa.

T:mi Hellä Murina

Puh. 050-305 2886
Sähköposti: info@hellamurina.fi
Facebook: www.facebook.com/hellamurina